Bounce Rate چیست؟

نرخ خروج از سایت، ضریب بازگشت، درصد خروج یا نرخ پرش  معانی است که به Bounce Rate  اطلاق می‌شود؛ و زمانی به کار می‌رود که یک کاربر (بازدیدکننده) وارد یک صفحه از سایت شما شود و بدون وارد شدن به صفحه دیگری پس از مشاهده اولین صفحه از سایت شما خارج می‌شود. اگر فرض کنید شما در روز ۱۰۰ بازدیدکننده دارید و ۷۰ نفر آن ها با دیدن یک صفحه از سایت شما خارج شوند در این صورت مقدار Bounce Rate سایت شما ۷۰ درصد خواهد شد.

این جمله به معنای این است که کاربر بدون نشان داد علاقه به مشاهده مطالب سایت شما و بدون دیدن صفحات دیگر از آن خارج می‌شود. بنابراین  نرخ خروج از سایت به میزان حضور کاربران در صفحه بستگی ندارد بلکه معیاری برای سنجش جذابیت سایت شما از دید کاربران است.

نرخ خروج از سایت

Bounce Rate زمانی محاسبه خواهد شد که بازدیدکننده به تازگی وارد یک صفحه شده و بدون مشاهده صفحات دیگر سایت از آن خارج شود. اما زمانی که کاربر قبل از خروج صفحه‌ای دیگری از سایت را مشاهده کرده باشد. خروج او از سایت به عنوان ضریب بازگشت یا نرخ پرش محاسبه نخواهد شد.

 

عدد مناسب برای Bounce Rate چه عددی است؟

برای همه سایت ها نمی‌توان Bounce Rate معینی در نظر گرفت، زیرا بر اساس موضوع سایت ها باهم فرق دارند مثلاً نرخ پرش یا بونس ریت در یک سایت آموزش محور در مقایسه با یک سایت نیازمندی یا سایت شرکتی تفاوت های اساسی وجود دارد.

اما Bounce Rate بالای ۶۰ درصد ابداً عدد خوبی برای یک سایت نیست. نرخ خروج از سایت با عدد بالای ۶۰ درصد بیشتر در سایت های دیده می‌شود که از پاپ اپ استفاده می‌کنند.

ایده آل ترین Bounce Rate برای یک سایت بین ۱۰ تا ۲۰ درصد است

اعداد بین ۳۰ تا ۴۰ درصد عدد طبیعی و مناسب برای یک سایت است.

در ادامه بخوانید:  کاربرد تگ‌های heading و تاثیر آن‌ها بر سئو

بونس ریت بین ۴۰ تا ۵۰ درصد  میزان نرمال و قابل قبولی است. اگر این میزان بالای ۵۰ درصد باشد، وضعیت مناسبی نخواهد بود و قطعاً باید در مورد محتوا و رابط کاربری سایت خود تجدیدنظر کنید.

 

چگونه میزان  Bounce Rate  کاهش دهیم؟

روش های زیر می‌تواند در کاهش بانس ریت سایت شما موثر باشد:

 

 

پست های مرتبط در مطالب

وجود پست های مرتبط یا هر گونه عکس و متن در سایت به شدت سبب کاهش بانس ریت یک سایت خواهد شد. زمانی که کاربری موضوعی از سایت شما را مشاهده می‌کنند امکان دارد به موضوعات مشابه نیز علاقه نشان دهد و با کلیک بر روی آن به مطلب بعدی مراجعه کند در نتیجه نرخ خروج از سایت کاهش می‌یابد و کاربر به مدت زیادی در سایت درگیر می‌شود. اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنید افزونه‌های زیادی در مخزن وردپرس وجود دارد که می‌توانید با نصب و استفاده از آن بهره کافی ببرید.

 

لینک دهی داخلی مناسب

وقتی بازدیدکننده وارد سایت شما می‌شود امکان دارد با برخی از اصطلاحات موجود در سایت شما آشنا نباشد بهتر است در بین متون یک مطلب بر روی عبارت ها و کلمات مرتبط را لینک دهی کنید تا اگر کاربری درباره آن کلمه یا عبارت چیزی نمی‌داند بر روی آن کلیک کند و مطلب مرتبط با آن را مشاهده کند. همین لینک سازی مناسب علاوه بر این که بر سئو داخلی سایت تأثیر زیادی دارد موجب کاهش نرخ پرش از سایت هم خواهد شد.

 

رابط کاربری  (UI)

داشتن رابط کاربری یا به عبارت دیگر سایتی به ظاهری زیبا نقش مهمی در جذب و نگه‌داری کاربر در سایت دارد.

 

تجربه کاربری (UX)

تجربه کاربری به  تجربه یک فرد گفته می‌شود که از تعامل او با تمام جنبه‌های یک سرویس یا محصول حاصل می‌شود طبق تعریف شما باید بتوانید کاربران و بازدیدکنندگان خود را راغب کنید که روی لینک ها مطالب، عکس ها سایت شما کلیک کنند.

در ادامه بخوانید:  محتوای تکراری چیست؟

 

سرعت بارگذاری مناسب سایت

سرعت لود سایت یک فاکتور مهم برای یک سایت است. هیچ بازدیدکننده‌ای مایل نیست در یک سایت کند به مشاهده مطالب بپردازد.

 

تولید محتوای باکیفیت و غنی

محتوا باکیفیت همراه با خدمات عالی سبب می‌شود که ذهن بازدیدکننده ماندگار شود و بازدیدکننده به سایت شما علاقه‌مند شود و بیشتر در بین مطالب سایت شما گشت گذار نماید و باعث کاهش bounce rate شود.

 

آگاه بودن از میزان Bounce Rate  سایت چه کمکی می تواند به ما کند؟

تا به اینجا که با بانس ریت آشنا شدید و روش های کاهش ان را مرور کردیم باید بدانیم که این این اطلاعات چه فایده ای برای سایت ما خواهد داشت؟

به طور کلی می توان مزایای دانستن این اطلاعات را در موارد زیر خلاصه کرد:

 

  • بازنگری در محتوای صفحه ای که دارای میزان نرخ پرش بالایی است.
  • آیا سایت ما به طراحی یا اصلاح تجربه کاربری و رابط کاربری نیاز دارد یا خیر؟
  • کدام  یک از صفحات بازدیدکنندگان را در سایت شما نگه می دارند؟
  • اصلاح روش های تبلیغاتی
  • کدام یک از کلمات کلیدی تان رتبه دار سایت بازدید چندانی از گوگل ندارد.

با توجه به نکاتی که در بالا اشاره کردیم برای کاهش بانس ریت یا نرخ پرش تغییرات زیادی در وب سایت خود اعمال نکنید. اگر مایل به تغییرات در سایت خود هستید الویت  اصلی را بر مبنای لذت بردن کاربران بگذارید در غیر این صورت کاهشی در نرخ خروج از سایت نخواهید داشت.

 

اگر در زمینه آموزش سئو و بهبود رتبه الکسا سؤالی دارید می‌توانید آن را از طریق دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید. کارشناسان لیما وب  در کوتاه‌ترین زمان به سؤالات شما پاسخ خواهند داد.